Monday, January 02, 2012

Minyak Yu Yee Cap Limau HARAM????

Assalamualaikum....

Saya mulakan entri tahun baru ni dengan sesuatu yang mengejut kan...
Semasa saya blogwalking tengahari tadi...saya terjumpa entri tentang status Minyak Yu yee cap limau seperti gambar dibawah:




Antara entri yang saya jumpa, disini, sini, sini dan sini... Tapi saya tidak mendapat jawapan yang di cari...
Walau macam mana pun, akibat dilanda was-was, saya dan suami terus buang minyak tu. Dah selamat samak sekali baby, umminya dengan abahnya hihi... Saya memang pakai minyak ni since mengandung.. kembung2 pakai minyak ni...Baby pun sejak lahir dipakaikan minyak ni... Sian baby... disebabkan kekhilafan abah ummi dia, dah terpakai benda yang syubhah... kesimpulannya..carilah minyak2 kampung dari mak bidan yang insya Allah tak pakai benda2 yang kita was was... aduhai...

Ini hanya entri sebagai info sesama Islam.. harap berguna kepada semua... 

5 comments:

  1. adui..sama la aku pun pakai dulu

    ReplyDelete
  2. Samaklah Naza... Aku memang terus was was... terus je samak. takut jgk.. kalo betul, kita bawak solat bagai..sia2 ja kita buat amal ibadat...Hai...susah sekarang ni kan.. banyak produk2 yang haram tapi kita tak aware. Pengajarannya.. check setiap barang ada halal logo ke tak.. jangan makanan je tgk halal ke tak...:)

    ReplyDelete
  3. mohon share di FB sy...teima kasih...

    ReplyDelete
  4. thanks for the innfo..http://touchofmyheart.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. sy ada terbaca kat forum cari yg Minyak Yu Yee ni dah ada sijil halal. Kat iklan tv pun ada tunjuk logo Halal ni manknya mmg dah ada sijil halal tp dulu2 pun dia orang kata bgtau yg minyak ni tak ada lemank haiwan .....

    ReplyDelete